Ga naar de inhoud

Het koor

Over het Koor


Na het optreden van een shantykoor tijdens het dorpsfeest in 1994, begon het zelf zingen van zeemansliederen te leven bij een aantal mannen uit Rottevalle e.o.
Aan de oproep om tijdens de 2de Rottefalster Sjong en muzykjûn een aantal shanty’s en zeemansliederen met elkaar te zingen werd door velen positief gereageerd.

Sinds dat eerste succesvolle optreden in de Herberg van Rottevalle in november 1994 zijn de Piipegaeltsje Sjongers geregeld met elkaar op stap en zingen hun shanty’s en zeemansliederen met veel enthousiasme.

Muzikaal begeleider


Onze muzikaal begeleider is Tom de Boer

Repetities


Piipegaeltsje Sjongers repeteren in de PKNkerk in Rottevalle
Voor het repeteren een kopje koffie of thee
In de pauze een drankje met worst en kaas.
En na het repeteren een gezellige nazit

Optredens


Nadat in mei 1995 een prijs werd gewonnen tijdens het Eurogreepfestival in Winschoten en er een uitnodiging kwam om in augustus tijdens Sail 95 in Amsterdam te zingen werden de Piipegaeltsje Sjongers geregeld gevraagd voor festivals, dorpsfeesten, jubilea en watersportactiviteiten.

Naast de uitnodigingen in eigen omgeving en in heel Nederland kwamen ook de uitnodigingen voor optredens in het buitenland o.a. in Duitsland, Denemarken en Ierland. Vooral Ierland was heel bijzonder, naast de optredens was er een programma met ruimte voor de Cliff of Moher, de kustroute, workshops enz.


Het 10 jarig bestaan van het koor werd gevierd met het opvoeren van de revue  “ Rip van Winkel”, waarin niet alleen gezongen, maar ook geacteerd werd door de zangers van het koor met een aantal gastrollen van de partners en kinderen.

In Drachten werden sinds 2000 vijf Internationale shantyfestivals georganiseerd door de Piipegaeltsje Sjongers in samenwerking met de H&I met 18 koren uit binnen en buitenland. Naast het zingen van shanty’s en zeemansliederen tijdens de vele optredens is inmiddels de 3de CD “De Rot komt er oan… opgenomen.

Terug naar de inhoud